Piwo to zdecydowanie najpopularniejszy trunek wśród Polaków. Nie ma w tym nic dziwnego, bowiem to właśnie piwo jest najsilniej związane z rodzimą kulturą – przez wiele lat było ono traktowane nie tyle jako alkohol, lecz składnik diety. Z czasem zmieniała się kultura spożywania piwa, zmieniały się gusta piwoszy – dziś coraz częściej sięgamy po produkty browarów rzemieślniczych. Jedną z marek na tym rynku jest Pilsvar – poznajmy jego produkty.
Exclusive
Jak sama nazwa wskazuje, to piwo z najwyższej jakościowej półki, czego potwierdzeniem są liczne nagrody i wyróżnienia. To koronny trunek marki Pilsvar. Charakterystyczna goryczka piwa idzie w parze z niebywale szlachetnym smakiem oraz cieszącą oko bursztynową barwą.
Švejkove
Produkowane na bazie słodu pilzneńskiego, z pominięciem procesu filtracji. Efektem takiej procedury jest mętny trunek z osadem drożdżowym, charakteryzują się bardzo przyjemnym, słodkawym smakiem.
Lach
To piwo powstające wyłącznie z naturalnych składników, wytwarzane w ścisłej zgodności z XIX-wieczną recepturą. Idealny napój dla prawdziwych smakoszy piwa.
Premium
Lekka goryczka, subtelny bukiet smakowy, klarowność oraz zachwycający złocisty kolor – to wszystko łączy w sobie Pilsvar Premium. Doskonały wybór dla smakoszy, którzy pragną delektować się smakiem i szukają źródła orzeźwienia.
Strong
Z połączenia krystalicznie czystej wody, słodu, najlepszej jakości drożdży piwowarskich i starannie wyselekcjonowanych gatunków chmielu powstaje piwo dla wytrwałych piwoszy, ceniących sobie moc oraz wyrazisty smak alkoholu. Piwo cieszy nie tylko kubki smakowe, ale również oczy swoją klarownością oraz złocistą barwą.
American Pale Lager
Piwo wytwarzane ze specjalnie dobranej kompozycji chmieli amerykańskich gatunków, odznacza się delikatną, orzeźwiającą goryczką. Duże znaczenie w jego produkcji ma również starannie przestrzegana procedura, między innymi bardzo ściśle określony czas leżakowania. To dzięki niemu APL może dostarczyć konsumentom niezwykłych wrażeń smakowych.
Bock
Mocne piwo, wytwarzane na bazie słodu jęczmiennego. Dla uzyskania odpowiedniego smaku i barwy musi leżakować przez ponad 6 tygodni w temperaturze około 2 stopni Celsjusza.
Góralskie
Niski ekstrakt początkowy używany w produkcji tego trunku powoduje, że Góralskie charakteryzują się wyjątkową lekkością. Idealny wybór do delektowania się pięknymi górskimi krajobrazami.